Medische vertaling

Uw medische vertalingen verzorgd door gekwalificeerde vertalers met medische achtergrond

Waarom kiezen voor Vertaalbureau Elycio Tekst & Vertaling?

  • Accuraat en professioneel
  • Persoonlijke service
  • Native speakers in alle talen
  • Proofreading inbegrepen
  • Medisch vertalers
  • Korting op tekstherhalingen

Medische vertaling door een specialist

Vertaalbureau Elycio Tekst & Vertaling verzorgt al meer dan 50 jaar medische vertaling voor farmaceutische bedrijven, zorginstellingen en overheidsinstellingen. Wij weten dat nauwkeurigheid en consistent gebruik van de juiste medische terminologie van groot belang zijn. Om deze reden worden uw vertaalopdrachten bij ons alleen uitgevoerd door gekwalificeerde native speakers van de doeltaal met een specialisatie in medisch vertalen en/of een medische achtergrond (artsen, psychologen, farmacologen, medische wetenschappers). Een revisor voert altijd een laatste kwaliteitscontrole uit. Vertaalbureau Elycio Tekst & Vertaling is een logische en veilige keuze wanneer u op zoek bent naar een accurate en vakkundige medische vertaling. Vraagt u gerust eens een offerte aan of lees meer over onze werkwijze!

MEDISCHE VERTALINGEN IN IEDERE GEWENSTE TAAL

Dagelijks vertalen onze medische professionals o.a. van en naar het DuitsEngelsFransItaliaansNederlandsSpaans en Portugees. Ook kunt u uw medische document bijvoorbeeld naar het Japans of Russisch laten vertalen, zelfs wanneer uw aanvraag spoed heeft!

Contravertaling als controle bij medische vertaling

Als u vertalingen elders laat uitvoeren, bijvoorbeeld in het land waar u uw producten op de markt wilt brengen, is een contravertaling een goede manier om te controleren of de vertaling juist is. Een contravertaling is een “terugvertaling ” van de vertaling zonder de oorspronkelijke brontekst te raadplegen. Voor contravertalingen van vertalingen die wij voor u hebben verzorgd, zorgen we altijd voor een tweede, onafhankelijke vertaler die zonder de brontekst de vertaling maakt.

Enkele voorbeelden van medische vertalingen die wij dagelijks uitvoeren

Bijsluiters
Diagnostische rapporten
Documentatie van medische apparatuur
Gezondheidsverklaringen
Handleidingen van medische apparatuur
Inschrijvingen in het BIG register
Keuringsrapporten
Medisch onderzoek
Medische dossiers
Medische publicaties
Protocollen
Psychologische testen
Voorlichtingsfolders
Vragenlijsten voor patiënten

 
Alle moderne talen
Professionele vertalers
Persoonlijk
Snel & voordelig 
Met behoud van lay-out

Ons vertaalbureau begrijpt uw business en uw doelgroep

Elycio Tekst & Vertaling

werkt uitsluitend met vertalers die native speaker van de doeltaal zijn en relevante ervaring in uw sector hebben. Op deze manier realiseren we aansprekende vertalingen, toegespitst op uw vakgebied. We bieden onder andere de volgende specialistische vertalingen in nagenoeg iedere talencombinatie.

Geheimhouding bij medische vertalingen

Geheimhouding is opgenomen in onze algemene voorwaarden. Wij behandelen al uw documenten dan ook hoogst vertrouwelijk. Ook van onze vertalers vragen we geheimhouding rondom alle documenten die ons worden toevertrouwd. Als u het prettig vindt, is het uiteraard ook mogelijk om een aparte geheimhoudingsverklaring per project door ons te laten ondertekenen.