FAQ

Veelgestelde vragen

Waarom vertaalbureau Elycio Tekst & Vertaling?

  • Accuraat en professioneel
  • Persoonlijke service
  • Native speakers in alle talen
  • Proofreading inbegrepen
  • Branche-ervaren vertalers
  • Korting op tekstherhalingen

FAQ: De 14 meestgestelde vragen op een rij

Staat uw vraag er niet tussen? Bel dan gerust +31(0)78 644 9760 of gebruik het online contactformulier!

U kunt bij Elycio Tekst & Vertaling terecht voor een professionele vertaling van of naar iedere gewenste taal vanaf € 0,10 per woord. Altijd inclusief proofreading. Afhankelijk van de talencombinatie, de complexiteit van het document, eventuele opmaak, het benodigde aantal vertalers en/of gewenste beëdiging, wordt de definitieve offerte opgemaakt. De geoffreerde prijs is altijd de definitieve prijs, er komen geen onverwachte kosten bij. U ontvangt bovendien op iedere opdracht korting (zie vraag 3.). U kunt vandaag nog een vrijblijvende offerte aanvragen!

Jazeker! Wij overtuigen u graag van de kwaliteit van onze vertaalwerkzaamheden als u op zoek bent naar een vertaalpartner. Een proefvertaling omvat maximaal 400 woorden (ongeveer een A4 aan tekst). U vraagt uw gratis proefvertaling aan via het contactformulier op onze website.

Ja. Elycio Tekst & Vertaling berekent voor ieder herhaald zinsdeel in een tekst een korting. Deze korting ontvangt u direct vanaf de eerste vertaling en zal oplopen naarmate u meer opdrachten indient. Wij werken namelijk aan een vertaalgeheugen voor iedere opdrachtgever. En alle zinsdelen die matchen met ons geheugen worden tegen 25% van het geldend tarief berekend. Wij berekenen deze korting dus over uw totale vertaalgeschiedenis. Benieuwd naar uw korting? Vraag dan hier snel een offerte aan!

U kunt het te vertalen document in ieder gewenst bestandsformaat indienen. Wij zorgen voor een vlekkeloze afhandeling in ieder formaat. U kunt zelfs uw website direct in uw eigen CMS systeem laten vertalen. BESTAND INDIENEN EN OFFERTE AANVRAGEN

Ja. Elycio Tekst & Vertaling is van mening dat iedere (vertaalde) tekst een tweede lezer vereist. Proofreading is altijd bij de prijs inbegrepen.

Ja. Wij vertalen uw document vakkundig van en naar iedere gewenste moderne taal. Van Arabisch tot Zweeds: Elycio beschikt over een wereldwijd netwerk van duizenden professionele vertalers. Ongeacht hoe gebruikelijk of ongebruikelijk de gewenste talencombinatie is, vraagt u gerust een offerte aan!

Wij streven altijd naar de kortst mogelijke levertijd. Als rekeneenheid kunt u een capaciteit per vertaler van ongeveer 2500 woorden per dag aanhouden. Een vertaalproject start met een opstartdag: Vertaling van 2500 woorden – levertermijn 2 werkdagen Vertaling van 10.000 woorden – levertijd van 5 werkdagen We kunnen altijd versnellen door met meerdere vertalers aan een project te werken. Geeft u dus aan wat uw eigen deadline is, zodat wij onze planning daarop kunnen aanpassen. Voor spoedvertalingen en/of levering dezelfde dag bent u bij ons ook aan het goede adres. Voor informatie hierover klik hier.

Ja. Elycio Tekst & Vertaling werkt uitsluitend met hoogopgeleide beroepsvertalers (minimaal HBO+) die native speaker van de doeltaal zijn. Zij beheersen dus niet alleen de taal tot in perfectie, maar zijn ook bekend met de lokale cultuur en gebruiken. Zo realiseren wij vertalingen die uw doelgroep optimaal aanspreken.

Vertaalbureau Elycio Tekst & Vertaling (voorheen Elsevier Vertaalbureau) heeft sinds 1966 voor duizenden bedrijven, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties vertaald. Op deze website vindt u o.a. referenties van organisaties als Alstom, NIBE-SVV, Heerema Marine Contractors, Flanderijn en UAF. Neemt u voor specifieke referenties in uw sector gerust contact met ons op!

Jazeker. U kunt uw documenten in ieder gewenst bestandsformaat bij ons aanleveren. Wij zorgen ervoor dat u uw vertaalde document met een dezelfde opmaak van ons terug ontvangt. Als u een bestand in PDF aanlevert, rekenen we hier een beperkte toeslag voor. Dit om ervoor te zorgen dat de layout van het vertaalde document ook de leesbaarheid ondersteunt. Daar waar het voor bedoeld is. Vraagt u gerust een offerte aan.

Ja. Als bedrijf, overheidsinstelling of non-profitorganisatie kunt u bij ons op basis van een factuur een vertaling in opdracht geven. Wij hanteren een betalingstermijn van 30 dagen. Het is mogelijk dat Elycio Tekst & Vertaling de kredietwaardigheid van uw organisatie toetst. Particulieren ontvangen de vertaling na ontvangst van betaling.

Ja. Vertaalbureau Elycio Tekst & Vertaling werkt bij iedere vertaalopdracht standaard met een geheimhoudingsverklaring. In overleg is het ook  mogelijk om met een aangepaste geheimhoudingsverklaring te werken. Ook voldoen onze bedrijfsinformatiesystemen aan de hoogste veiligheidsnormeringen.

Vertaalbureau Elycio Tekst & Vertaling is op werkdagen geopend van 08:30 tot 18.00. Vaak zijn wij echter ook buiten werktijden en in de weekenden bereikbaar. Probeert u buiten deze werktijden om gerust contact met ons op te nemen via telefoonnummer +31(0)78 644 9760

Vertaalbureau Elycio Tekst & Vertaling is gevestigd aan de Scheepmakerij 230 te Zwijndrecht. Wij ontvangen u met plezier. Moederorganisatie Elycio Talen heeft vestigingen in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Enschede, Papendrecht, Rijswijk, Zeist en Zwijndrecht.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Het aanvragen van een vrijblijvende offerte doet u eenvoudig en snel via het online formulier op deze website! Vul het formulier in en u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.