Tolkdiensten

Professionele tolken met relevante werkervaring in uw branche

Waarom kiezen voor tolkdiensten van Elycio Tekst & Vertaling?

  • Alleen gekwalificeerde tolken
  • Tolken voor iedere talencombinatie
  • Branche-ervaren tolken
  • Goede prijs-/kwaliteitverhouding
  • Persoonlijke service
  • Inclusief benodigde tolkapparatuur

Tolkdiensten

Professionele tolkdiensten voor iedere situatie
Al meer dan 50 jaar is vertaalbureau Elycio Tekst & Vertaling aanbieder van tolkdiensten in Nederland. Of het nu gaat om een zakelijke bijeenkomst, productpresentatie, conferentie, congres of juridische aangelegenheid, bij Elycio treft u ervaren professionele tolken met de juiste vakinhoudelijke kennis.

Gekwalificeerd
De kwaliteitseisen die wij aan onze tolken stellen zijn buitengewoon hoog.  We maken uitsluitend gebruik van gekwalificeerde tolken. Ze hebben een relevante opleiding, zijn bij voorkeur beëdigd, beheersen beide talen op het niveau van een (near) native speaker, beschikken over culturele kennis van beide taalgebieden en hebben branchespecifieke ervaring. Vanzelfsprekend controleert Elycio alle beroepskwalificaties nauwkeurig en worden referenties nagetrokken. U kiest met de tolkdiensten van Elycio voor een perfecte begeleiding van al uw bijeenkomsten.

Tolkapparatuur beschikbaar
Desgewenst biedt vertaalbureau Elycio Tekst & Vertaling u een totaaloplossing met tolkapparatuur zoals tolkencabines en headsets.

 
Alle moderne talen
Professionele tolken
Persoonlijk
Snel & voordelig 
Met behoud van lay-out

Elycio Tekst & Vertaling biedt de volgende tolkdiensten:

Simultaan tolken

Dit is de meest toegepaste tolkdienst bij conferenties en vergaderingen. Door gebruik van specialistische apparatuur wordt de boodschap accuraat overgebracht naar een groot aantal deelnemers. Onze technici dragen zorg voor het installeren van de benodigde apparatuur, zoals tolkencabines en audioapparatuur.

Consecutief tolken

Deze tolkdienst is bij uitstek geschikt voor kleinschalige bijeenkomsten en gesprekken. Onze tolk beheerst beide talen tot in perfectie en ondersteunt een heldere communicatie tussen alle betrokken partijen. De tolk wacht totdat de spreker klaar is en geeft een samenvatting van de gesproken tekst aan de andere partij. Consecutief tolken vereist in de meeste gevallen geen uitgebreide installatie van specialistische apparatuur. Eventueel kan er gewerkt worden met fluistersets.

Gerechtstolken

Rechtbanken stellen zeer hoge eisen aan tolken. Niet alleen dient de tolk in kwestie beëdigd te zijn, ook behoort de tolk een aanvullende opleiding tot gerechtstolk voltooid te hebben. Ongeacht de talencombinatie, bij Elycio Tekst & Vertaling treft u altijd een tolk met de juiste kwalificaties voor gerechtelijke procedures.

Congrestolken

Het tolken op een congres is specialistisch werk. Het vereist kennis en ervaring, een gedegen inhoudelijke voorbereiding en een hoge dosis concentratie. Congrestolken zijn bijna altijd simultaantolken. Dit betekent dat de tolk luistert naar de gesproken tekst en deze (bijna) tegelijkertijd vertaalt naar de doeltaal met behulp van tolkapparatuur (een tolkcabine of een fluisterset). Bij Elycio Tekst & Vertaling zetten wij om deze reden alleen gekwalificeerde, hoogopgeleide congrestolken in met jarenlange ervaring. Samen met u bekijken we wat u nodig heeft voor uw evenement, en creëren voor u een op maat gemaakte oplossing met inzet van de juiste tolk (of het juiste tolkenteam) en de juiste apparatuur. Graag ontvangen we van u een dagplanning, presentaties van sprekers en eventuele achtergrondinformatie, zodat de tolk zich tot in de puntjes kan voorbereiden. Zo zorgen we dat uw evenement vlekkeloos verloopt.

*LEESTIP* Benieuwd naar de kosten van tolkdiensten?

We schreven een speciale pagina waarin de kosten van tolkdiensten worden beschreven. U leest hier niet alleen informatie over wat het inhuren van een tolk bij Elycio Tekst & Vertaling ongeveer kost, maar ook wat de gemiddelde kosten in de markt zijn en waar u rekening mee zou moeten houden bij het inhuren van een tolk.
Naar artikel!

Tolkdiensten

Elycio Tekst & Vertaling biedt professionele tolkdiensten aan in alle talen. Op zoek naar een professionele conferentie-, simultaan-, consecutief-, fluister- of beëdigd tolk? Bij ons bent u aan het juiste adres.